HASTANEMİZİN BÜYÜK BAŞARISI. HASTANEMİZ B GRUBU HASTANE OLDU.
20 Eylül 2024

HASTANEMİZİN BÜYÜK BAŞARISI.

HASTANEMİZ B GRUBU HASTANE OLDU.

Hastanemiz mevcut fiziksel yapısı,sunduğu sağlık hizmeti ve üstlendiği bölge hastanesi konumu ile Sağlık Bakanlığı tarafından 4 Eylül 2024 tarihinde C grubundan “B grubu Hastane rolüne yükseltilmiştir. Böylece Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi ve Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi ile aynı gruba sahip 3. Hastane olmuştur.Bu durum bir ilçede bulunan Devlet Hastanelerinin ulaşabileceği en üst seviyedeki grup olup Of ilçemiz adına büyük kazanım olmuştur.

Konu ile ilgili sıcağı sıcağına bir açıklama yapan Başhekimimiz Op.Dr. Şaban UYSAL şöyle dedi:

“Of Devlet Hastanesi olarak yeni binamızda yaklaşık 23 aydır hizmet sunmaktayız. Taşındığımız ilk günden beri en büyük hedeflerimizden biri olan B grubu hastane olma amacımız

doğrultusunda tüm mesai arkadaşlarımız ile mesai kavramı olmaksızın çalışmanın çok şükür güzel bir sonucuna çok kısa bir sürede almış olduk. Bu durum bizlerde büyük bir gurur ve motivasyon oluştururken diğer taraftan da üzerimize düşen sorumluluğumuzu da bir kat daha arttırdığının farkındayız” dedi.

Dr. UYSAL şöyle devam etti.

“Mevcut C grubu rolümüzden B grubuna yükselmek hastanemize çok büyük kazanımlar sağlayacaktır. Şöyle ki; mevcut branş uzman hekimlerin sayısı en az 1 artacak ayrıca şuanda mevcut olmayan branş uzmanları (Beyin ve Sinir Cerrahisi,Mikrobiyoloji vb.) kadroları açılacak ve bu hekimler hastanemize kazandırılacaktır.Aynı şekilde tüm personel sayımızda,( Sağlık Personeli, güvenlik, temizlik, sekreter v.b) kadro sayımızda artacaktır. Bu şekilde personel artışlarına paralel olarak yeni tıbbi cihazlar ve yeni üniteler hastanemize kazandırılacaktır.

Hastane yönetim ekibi olarak yeni binamızda taşındıktan sonra kısa,orta ve uzun vadeli hedefler ortaya koyduk. Her ay yeni bir birim açıp vatandaşlarımızın taleplerine cevap vermeye çalıştık. Yeni hastanemizde çok hızlı bir şekilde Palyatif Servisi,2.Seviye Yoğun Bakım,2.Seviye Acil Servis,Gebe okulu,Günübirlik servis ve kronik yara bakım birimini hizmete açtık.Kronik yara bakım birimini yanık birimi ile entegre ettik.Şu anda bu birimimize il dışından bile sevk edilen ve başvuran hastalarımız olmaktadır.Bu durum ilçe de bulunan bir hastane için çok büyük bir başarıdır.Aynı zamanda Şubat 2024’te Trabzon İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme

Komisyonu’nun onayı ile Trabzon Valimiz Sayın Aziz YILDIRIM imzası ile Engelsiz Hastane belgesi aldık.Tüm bu çalışmalarımız ve sunduğumuz üst düzey nitelikli,hızlı,sağlık hizmeti ile B grubu Hastane olma kriterlerini çok kısa bir sürede yerine getirmiş olduk” dedi.

Dr. UYSAL son olarak ;

“ Yeni B grubu hastanemiz ile inşallah ilklerin ve yeniliklerin konuşulduğu ve uygulandığı marka ilçemiz Of’a yakışır Marka Hastane olma yolunda durmadan en iyi hastane olma hedefine

yaklaşmış olacağız. Bu süreçte hem yeni hastanemizin hızlı bir şekilde inşaatının bitirtilmesi hem de bu şekilde çalışmalarımıza destek olup,bu B grubu belgesini almamıza katkısı büyük olan Sağlık Bakanlığımıza, İlçemizin çok değerli Bakanları ve milletvekillerimize, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğüne, İlçe Kaymakamlarımıza, Belediye Başkanımız Sayın Salim Salih SARIALİOĞLU’ na İlçe siyasetimize şükranlarımızı sunar yeni B grubu hastanemizin hayırlara vesile olmasını dilerim” diyerek sözlerini tamamladı.

Of Devlet Hastanesi "B" grubu hastane statüsü aldı - Trabzon Haberleri (haberturk.com)
B Grubu Hastane Statusu haberleri (saglikaktuel.com)
Of Devlet Hastanesi Sağlıkta Süper Lige Çıktı: “B Grubu” Hastane Oldu - Taka Gazete - Trabzon Haber - Karadeniz Haber
Of Devlet Hastanesi "B" grubu hastane statüsü aldı - Vitrin Haber - Sinop Haberleri