HASTANEMİZDE AİLE HEKİMLERİ İLE TOPLANTI YAPILDI.
22 Ağustos 2024

22.08.2024 günü  İl Sağlık Müdürlüğümüz organizasyonunda Of İlçemizde görev yapan Aile Hekimleri ile koruyucu sağlık hizmetleri ve 2.basamak sağlık hizmetlerinin entegrasyonu açısından önemli bir  toplantı yapıldı.

Toplantıya  Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. Oğuz KARA, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem YILDIRIM ,Hastanemiz Başhekimi Op.Dr.Şaban UYSAL ,Of İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr.Elif ÇALIK PEKER  ve Of ilçesinde görev yapan Aile Hekimleri katıldı.

Toplantı da Dr.Oğuz KARA ve Dr.Ekrem YILDIRIM  birer konuşma yaparak koruyucu sağlık hizmetlerinin ( 1. Basamak ) ,2. Ve 3. Basamak kurumları olan en yakın hastaneler ile entegre çalışmalarının önemi üzerinde durdular.

Hastanemiz Başhekimi Op.Dr.Şaban UYSAL da İlçemizdeki Aile Hekimleri ile  yakın diyalog halinde çalıştıklarını  belirterek şöyle dedi :

‘’ Tarama testleri olarak Mamografi ( MMG ) için ,aynı gün çekim yapmaktayız. Hastanemizde doğan tüm bebeklerin ilk aşısı ve taramaları ile Aile Hekimlerimiz ile iletişim halindeyiz. Gaytada gizli kan pozitifliği ile hastanemize yönlendirilen tüm hastalar için kolonoskopi ve gerekirse endoskopi  işlemlerini hızlı bir  şekilde planlamaktayız. Ayrıca kalça ultrasonu ,işitme testileri ( hastaneden taburcu olunacağı gün ) ni de herhangi bir gecikme olmadan bu hizmetler Aile Hekimlerimiz ile entegre yürütülmektedir ‘’ dedi.

Sonrasında Aile Hekimlerinin talep ve görüşleri dinlenerek notlar alındı.

Son olarak Hastanemiz Başhekimi Op.Dr.Şaban UYSAL Dr.Oğuz KARA’ya ,  Dr.Ekrem YILDIRIM’a ,  Dr.Elif ÇALIK PEKER’e ve tüm katılım gösteren  Aile Hekimlerine teşekkür ederek  ‘’ Böyle bir toplantıya ev sahipliği ettiğimiz için mutluyuz ‘’ dedi.

Çay ve simit ikramı ile toplantı sona erdi.

• FRSGHFY