14 MART TIP BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN.
25 Mart 2023

Of Kaymakamı ve Of Belediye Başkanının katılımı ile Of İlçesinde görev yapan Of Devlet Hastanesi Hekimleri ,personelleri ile Aile Hekimlerinin katılımı ile 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı.

Programda ilk konuşmayı Başhekimimiz Op.Dr.Şaban UYSAL yaptı.

Dr.UYSAL şöyle dedi :

‘’ Hekimler ve sağlık çalışanları 7 gün 24 saat çalışma usulü olan emeği ile yüreği ile fedakarca çalışan çok özel bir meslek gurubudur.Onlar ,ailesini ihmal etse bile hastalarını ihmal etmeyen saygıdeğer insanlar.

Bunun en güzel örneğini yakın geçmişte yaşadığımız deprem felaketinde bizzat görmüş olduk.Depremin olduğu anda ,bir hemşire hanım küvözde bulunan yenidoğan bebeklerin yanına koşup o anda ne kendini nede ailesini düşünerek kuvözlere sarılıp o bebekleri hayatta tutma çabası ve gayreti göstermiştir. Bu çok önemli bir an olarak kamera kayıtlarına takılan belki de binlerce örnekten biriydi.

Dr.UYSAL şöyle devam etti :

‘’ 14 Mart 1827 yılında kurulan ilk Tıp okulu olan Tıphanei Amire’nin kuruluş tarihi kabul edilen ve ülkemizde modern tıp eğitiminin başladığı gündür.Ayrıca 14 Mart ; ilk kez tıp öğrencileri tarafından kutlanarak o dönemde düşman işgali altındaki İstanbul’da düşmana karşı direnişin bir sembolü olmuştur.

Dr.UYSAL son olarak ;

‘’ Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirildiği , refah seviyesinin yükseldiği ve hak ettikleri saygınlığı gördüğü nice 14 Martlara hep beraber sağlık ,mutluluk ve huzur içinde ulaşmanızı diler herkese teşekkür eder saygılar sunarım ‘’ dedi.

Sonrasında Of Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU’da bir selamlama konuşması yaparak ‘’ Hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hiçbir zaman hakkı ödenemez ‘’ diyerek tüm sağlıkçıların 14 Mart Tıp Bayramını kutladı.

Son olarak Of Kaymakamı Yiğit Yaşar DEMİRER ‘de bir selamlama konuşması yaparak İlçemizde görev yapan tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

Program sonunda

Hekimlik mesleğinde 30 yılını dolduran Of Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr.Hüseyin TÜRKER’e

Of Kaymakamı Yiğit Yaşar DEMİRER bir teşekkür Plaketi verdi.

Ayrıca Of Devlet Hastanesi’nde 2,5 yıl görev yapıp ,başka bir hastaneye tayini çıkan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr.Gizem TOPALOĞLU ÇİÇEK’e  Of Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU’da bir teşekkür Plaketi verdi.

Ayrıca ;

COVİD-19 Pandemisinde cansiperane görev yaparak özveriyle çalışan Of İlçe Müdürü Dr.Barış ÇAĞLAR’a Of Kaymakamı Yiğit Yaşar DEMİRER tarafından ve Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban UYSAL’a  Of Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU tarafından Teşekkür Plaketi verildi.

Program yemek ikramı ve Of Belediye Başkanı Salim Salih SARIALİOĞLU tarafından sağlık çalışanlarına karanfil vermesi ile sona erdi.

• w
 ad