HASTANEMİZDE 4 ŞUBAT KANSER GÜNÜ FARKINDALIĞI
03 Mart 2023

Günümüzde kanser, hem dünyada hem de ülkemizde ölüm nedenleri arasında yer almaktadır. 4 Şubat dünyada "Kanser Günü" olarak kabul edilmektedir. Bu günde insanların bilinç düzeyinin arttırılması ve kansere ilişkin farkındalık oluşturulması için dünyada ve ülkemizde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu bağlamda Of Devlet Hastanesi yönetimi olarak eğitim birimimizin organizasyonu ile stand açıp, broşür dağıtıp vatandaşlarımız ve personelimiz üzerinde kanser konusunda bir farkındalık oluşturmaya çalıştık.
Düzenlediğimiz etkinlikte; Personelimize ve vatandaşlarımıza üzerinde
_"Kanserden değil geç kalmaktan kork"
_"Tarama bir saatinizi kanser hayatınızı alır"
_"Meme kanseri erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalıktır.
_"Rahimağzı (Servisk) Kanseri erken teşhis ile önlenebilir."
Şeklinde kanser konusunda bilinçlenme oluşturabilecek yazılar yazan kurdelalar dağıtıldı.
"4 Şubat Dünya Kanser Günü" ile ilgili Başhekimimiz ve Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Şaban UYSAL da önemli açıklamalarda bulundu.
Dr.UYSAL şöyle dedi:
Kanser; çevresel, genetik ve birçok etkene bağlı olarak ortaya çıkan, ülkeler için önemli sosyo eko kayıplara yol açan ve dünyada her 6 ölümden birinin sebebi olan önemli bir hastalıktır. Kanserin bazı risk faktörleri vardır.Bunlar;
_Sigara, alkol kullanımı
_Obezite(fazla kilolu olma)
_Fiziksel aktivite azlığı
_Bazı virüsler( hepatit, insan papilloma virüsü )
_Kentsel hava kirliliği
_Aile öyküsü
_Kanserojen maddeler, ultraviyole ışınlar şeklinde sıralanabilir" dedi.
DR.UYSAL şöyle devam etti:
Şunu da çok iyi biliyoruz ki bu risk faktörlerini azaltabilirsek ve kansere yönelik erken teşhis-tarama yönetimlerini uygulayabilirsek kanseri yenmemiz, başarı sağlamamız mümkün olabilecektir.
Dr.UYSAL son olarak:
"4 Şubat Kanser Günü''nün hem hastanemizde düzenlediğimiz etkinlik ile hem de diğer sağlık kuruluşlarında yapılan faaliyetler ile tüm vatandaşlarımızda bir farkındalık ve bilinçlenme oluşturmasını diliyorum diyerek sözlerini tamamladı.

• ttttttttt

• tttttttt