HASTANEMİZDE 24 MART TÜBERKÜLOZ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
25 Mart 2024

Robert Koch  tarafından Tüberküloz ( Verem ) hastalığının etkeni olan basilin 24 Mart 1882 yılında keşfedilmesi nedeniyle  ‘’  24 Mart Dünya Tüberküloz Günü ‘’ olarak belirlenmiş olup,her yıl etkinlikler ile kutlanmaktadır.

Hastanemizde de ‘’  24 Mart Dünya Tüberküloz Günü ‘’ kapsamında bir farkındalık ,bilinçlenme ve bilgilenme amacıyla güzel bir etkinlik düzenlendi.

Yapılan etkinliğe Başhekim Yardımcımız Dr.Elvan Yirigöz Çağlar , Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanımız Dr.Kübra Yıldırım , İdari ve Mali İşler Müdürü  Halil Samet Çiftçi ,Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün Saral ve Eğitim Birim sorumlusu Aysun Sancar katıldı.

Günün önemine binaen Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanımız Dr.Kübra Yıldırım şöyle dedi :

Tüberküloz halen dünya genelinde ciddi bir sağlık problemidir.  Özellikle sosyoekonomik düzeyi ve  bağışıklık sistemi düşük olanlar tüberküloz enfeksiyonu açısından risk altındadır. Tüberküloz enfeksiyonu yalnızca akciğeri değil diğer organları da etkileyebilmektedir. Öksürük, balgam, ateş, kilo kaybı gibi belirtiler varsa hemen bir sağlık kuruluşuna başvurmak gerekmektedir. Erken teşhisle tüberküloz enfeksiyon bulaşının önlenmesi ve tedavinin etkinliği  hayati önem taşımaktadır ‘’ dedi.

Stand açılması beraberinde personelimize ve vatandaşlarımıza broşür dağıtılması ile etkinlik sona erdi.

Unutmayalım ki Tüberküloz ( Verem ) hastalığı günümüzde tedavi edilebilir ( erken teşhis ve düzenli ilaç kullanımı ile ) bir hastalıktır. Erken teşhis edilmesi halinde tedavisi daha erken ve daha kolay olmaktadır.

• gfdnhg