9 ŞUBAT DÜNYA SİGARA BIRAKMA GÜNÜ
12 Şubat 2024

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü ilgili Eğitim Birimimiz tarafından Hastanemizde stand açıldı.İç Hastalıkları  uzmanımız Uzm.Dr.Fatih BAYALAN, stand da personellerimiz ve  vatandaşlarımızı Sigara Bırakma Günü konusunda bilgilendirdi. Etkinliğe Hastane Yönetimi adına Başhekim Yardımcımız Dr.Elvan YİRİGÖZ ÇAĞLAR , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aygün SARAL ,Müdür Yardımcımız Kenan ÇANKA  ve Eğitim Hemşiremiz Aysun SANCAR  eşlik etti.
9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde “Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri; kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık ve erken ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.
Tütün kullanımı her zamankinden çok daha fazla tehlike içermekte ve tütün ürünü kullanımını bırakmak da her zamankinden çok daha fazla önem taşımaktadır.
 Bu kampanya doğrultusunda hedeflenen tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması, sigara tüketiminin azaltılması ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmaktır. Halkımızdan kampanyamıza destek bekliyoruz.
   Sağlıklı günler dileriz.

• THYAET