HASTANEMİZDE VEREM EĞİTİMİ VE FARKINDALIK HAFTASI KUTLANDI.
09 Ocak 2024

Hastanemizde 7-13 Ocak  Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası düzenlenen bir etkinlik ve organizasyon ile kutlandı. Organizasyon, Hastanemiz Başhekim Yrd.Dr.Elvan YİRİGÖZ ÇAĞLAR başkanlığındaki komite tarafından gerçekleştirildi.

Organizasyon ekibinde İdari ve Mali İşler Müdürü H.Samet ÇİFTÇİ ,Enfeksiyon Hemşiresi Mine  ERKUŞ ,Eğitim Birimi Sorumlusu Hemşire Aysun SANCAR yer aldı. İç Hastalıkları Uzmanımız Uzm.Dr.Hilmi KAHAN da stand açılışımıza katılıp Tüberküloz hakkında bilgi verdi.

Hastanemizde ‘’ 7-13 Ocak  Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası ‘’ etkinliğinde Tüberküloz hastalığının etkeninin bilindiği ve tedavi edilebilen bir hastalık olduğu aynı zamanda tedavi edildiğinde yüzde yüz şifa ile iyileştiğinin üzerinde duruldu.

Ayrıca Tüberküloz hastalığı bulaştırıcı özelliği oluğu için erken teşhisi de büyük önem kazanmaktadır. Bu nedenle erişkinlerde, halsizlik, kanlı balgam, iştahsızlık, gece terlemesi ve2-3 hafta geçmeyen öksürük olduğunda ,çocuklarda ise kilo alamama, ateş ve gece terlemesi  olduğunda

Tüberküloz ( Verem ) hastalığından şüphelenip mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.

Tüberküloz tanısı konan hastaların tedavisi ücretsiz yapılmakta ve Sağlık personelleri kontrolünde  DGT ( Doğrudan Gözetimli Tedavi ) ile Sağlık Bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmektedir.

Of Devlet Hastanesi olarak ’ 7-13 Ocak  Verem Eğitimi ve Farkındalık Haftası ‘’ etkinliğimizin tüm vatandaşlarımızda ve personellerimizde bir bilgilenme, bilinçlenme ve farkındalık  oluşturmasını diliyor ve bekliyoruz.

Tüberkülozdan korkma ,Saklama  Tedavi ol!

OF D.H YÖNETİMİ

• ho