HASTANEMİZDE BAŞARILI YANGIN ÖNLEME TATBİKATI
17 Aralık 2023

Hastanemizde  2023 yılı  yangın tahliye ve söndürme tatbikatı yapıldı.

Hastane yönetimimiz ve sivil savunma sorumlumuz Namık Kemal DURMUŞ ‘un hazırladığı yangın tatbikatı senaryosu  eksiksiz bir şekilde ve tüm personelimizin katılımı ile başarılı bir şekilde pratik uygulama ile gerçekleşmiş oldu.

Yangın tatbikatı ile ilgili bir açıklama yapan Başhekimimiz Op.Dr.Şaban UYSAL şöyle dedi :

‘’Yılda en az bir ( 1 ) kez yapmak zorunda olduğumuz Yangın tahliye ve söndürme tatbikatımızı bu yıl da her yıl olduğu gibi çok başarılı bir şekilde gerçekleştirmiş olduk.

Yeni hastanemizde ,geniş ve ferah bir ortamda çalışmanın rahatlığı yanında olabilecek potansiyeli olan acil durumlar ve yangın konusunda  da tedbirli ,dikkatli ve eğitimli olmamız gerekmektedir. ‘’ dedi.

Dr.UYSAL şöyle devam etti :

‘’ Bu günkü tatbikat ile hastanemizde yeni göreve başlayan arkadaşlarımız hem bilgi ve beceri sahibi  ( Yangın söndürme tüpleri ile tek tek yangın söndürme uygulaması yapıldı ) hem de geçen yıllarda bu tatbikata katılan personellerimiz bilgi ve pratiklerini güncellemiş oldu ‘’ dedi.

Dr.UYSAL son olarak :

İnşallah hastanemizde gerçek mana da  bir yangın  ile karşılaşmayız .Bu konuda tüm hastane yönetimimiz ve mesai arkadaşlarımızın gerekli bilgi ,donanım ve duyarlılığa sahip olduğunu düşünüyorum.

Bu tatbikatta emeği geçen tüm hastane yönetimimize özellikle tatbikatta bizzat sahada olan İdari ve Mali İşler Müdürümüz H.Samet ÇİFTÇİ ‘ye , Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Aygün SARAL ‘a ve Sivil Savunma Sorumlumuz Namık Kemal DURMUŞ’a ,İş Sağlığı ve Güvenliği birimimize teşekkür ederim ‘’ diyerek sözlerini tamamladı.

Tatbikatın kamera çekimi ve uygulamalı yangın söndürme eğitimi yapılarak tatbikat başarı ile sonlandı.

Tatbikat ile ilgili rapor Hastanemiz Başhekimliğine sunuldu.

OF D.H YÖNETİMİ

• WD