HASTANEMİZDE 1 ARALIK DÜNYA AIDS GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPILDI
01 Aralık 2023

Hastanemizde “1 Aralık Dünya AIDS Günü” etkinliği yapıldı. Başhekim Yardımcımız Dr.Elvan YİRİGÖZ ÇAĞLAR’ın organize ettiği etkinliğe Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanımız Uzm.Dr.Kübra YILDIRIM da katıldı.

Dr.Kübra YILDIRIM 1 Aralık AIDS Günü ile ilgili olarak:

“1 Aralık Dünya AIDS Günü HIV/AIDS ile mücadelede farkındalık, anlayış ve destek adına önemli bir gündür. HIV korumasız cinsel ilişki, kontamine iğnelerle enjeksiyon, paylaşılan iğneler ve enfekte anneden bebeğe geçiş yoluyla bulaşabilir. Erken tanı ve tedavinin kilit rol oynadığı bu hastalıktan şüphelenilen durumlarda en yakın sağlık kuruluşu ve sağlık profesyonellerinden destek alabilirsiniz” dedi.

Etkinlikte hasta, hasta yakınları ve personellerimize AIDS/HIV hastalığı ile ilgili bilgiler verilip broşür dağıtıldı.

Etkinliğe Hastanemiz yönetiminden Başhekim Yardımcımız Dr.Elvan YİRİGÖZ ÇAĞLAR, İdari ve Mali İşler Müdürümüz Halil Samet ÇİFTÇİ, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürümüz Aygün SARAL, Hekimlerimiz Uzm.Dr.Kübra YILDIRIM ile Dr.Onur ÖZYURT, Enfeksiyon Hemşiresi Mine ERKUŞ ve Eğitim Hemşiremiz Aysun SANCAR katılarak aktif görev aldılar.

“1 Aralık Dünya AIDS Günü” etkinliğimizin vatandaşlarımızda ve Sağlık Personellerinde bilgi, bilinçlenme ve farkındalık oluşturmasını dileriz.

OF DEVLET HASTANESİ YÖNETİMİ

• fdsgs