HASTANEMİZDE BAŞARILI BİR GİRİŞİMSEL İŞLEM DAHA ! GERÇEKLEŞTİRİLDİ.
05 Şubat 2024

Bu gün hastanemizde 85 yaşındaki Alzheiner tanılı bayan yatağa bağımlı olan bir hastaya geçirilmiş üst karın bölgesi ameliyatı olmasına rağmen konsültan hekimlerimizin de desteği ile başarılı bir şekilde beslenme amaçlı Perkütan Endokopik Gastrostomi  ( P.E.G ) tüpü takıldı.

Yapılan başarılı işlem ile ilgili bir açıklama yapan ; Başhekimimiz ve vakanın Cerrahi Hekimi Op.Dr.Şaban UYSAL şöyle dedi :

‘’ Hastamız ileri yaş, yatağa bağımlı ve yıllar önce geçirilmiş bir karın ameliyatına bağlı epigastrium bölgesinde belirgin fibnozis olan bir vaka idi. Normal şartlarda geçirilmiş üst karın ameliyatı karından beslenme amaçlı tüp ( P.E.G ) takılması için literatürdeki çoğu yayında kontrendike bir durum olarak kabul edilmektedir.

Ancak mevcut şartlarda bu yaşta , Alzheine tanısı olan ve yatağa bağımlı bir hastayı üst merkeze göndermek ,belki orada cerrahi yol ile bir çözüm bulmaya çalışmak bir alternatif olsa da hem hastayı hem yakınlarını hem de sağlık sistemimizi yoracak külfetli bir durum olarak gördük’’ dedi.

Dr.UYSAL şöyle devam etti :

‘’ Bu amaçla hasta yakınların da onayı alınarak paydaş branş hekimi uzman arkadaşlarımız ile bir konsey toplantı yapıp ,hastamıza PEG  takma işlemini Hastanemiz Endoskopi biriminde yapmaya karar verdik.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanımız Uzm.Dr.Sümeyra ZEREN  ve Radyoloji Uzmanımız Uzm.Dr.Ceren K.DEVECİ ‘nin eşlik ettiği işlemi sedasyon altında ve ultrasyon ( USG ) kılavuzluğunda çok kısa bir sürede çok şükür başarılı bir şekilde gerçekleştirdik ‘’ dedi.

Dr.UYSAL  son olarak ;
'' İlçe de  bulunan bir hastane olarak böyle komplike bir işlemin Hastanemizde gerçekleştirilmesi hepimizi ve hasta yakınlarını mutlu etmiştir.
 Bu vakada emeği geçen
Anestezi Uzmanımız Uzm.Dr.Sümeyra ZEREN'e
Radyoloji Uzmanımız Uzm.Dr.Ceren K.DEVECİ'ye  ,ekip Hemşirelerimize ,Anestezi teknisyenlerimize  ve personellerimize çok teşekkür ediyorum '' diyerek sözlerini tamamladı.

• saD