9 ŞUBAT DÜNYA SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜ
04 Mart 2022

9 Şubat Dünya Sigara Bırakma Günü ilgili Eğitim Birimimiz tarafından Hastanemizde stand açıldı.Gögüs Hastalıkları  uzmanımız Uzm.Dr.Emine Sevil AYAYDIN MÜRTEZAOĞLU , stand da personellerimiz ve  vatandaşlarımızı Sigara Bırakma Günü konusunda bilgilendirdi. Etkinliğe Hastane Yönetimi adına Başhekim Yardımcımız Dr.Elvan YİRİGÖZ ÇAĞLAR ,Müdür Yardımcımız Kenan ÇANKA   eşlik etti.
9 Şubat tarihi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini geliştirmek, tütün kullanımı ve zararları konusunda farkındalık oluşturmak, tütün ürünü kullananlara bırakmaları yönünde teşvik etmek amacıyla ülkemizde “Sigarayı Bırakma Günü” olarak kutlanmaktadır.
Dünyada olduğu gibi ülkemizde de en yaygın kullanılan bağımlılık yapıcı madde olan tütün ürünleri; kanser, kalp damar hastalıkları, KOAH gibi pek çok önlenebilir hastalık ve erken ölüm sebepleri arasında ilk sırada yer almaktadır.
Tütün kullanımı, Covid-19 ile mücadele ettiğimiz bu dönemde her zamankinden çok daha fazla tehlike içermekte ve tütün ürünü kullanımını bırakmak da her zamankinden çok daha fazla önem taşımaktadır. Tütün ürünü kullananlar, virüsle karşılaşmaları durumunda özellikle risk altında olan bir gruptur.
Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlarımızın sağlığına destek amacıyla ülkemiz genelinde 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü kapsamında En Büyük Gönüllük Hareketi olan “GörevBende” adıyla Sağlık Bakanımızın duyurusuyla ödüllü kampanya başlatılacaktır. Bu kampanya doğrultusunda hedeflenen tütün kontrol çalışmalarının bilinirliğinin artırılması, sigara tüketiminin azaltılması ve sigaranın zararları konusunda farkındalık oluşturmaktır. Halkımızdan kampanyamıza destek bekliyoruz.
Sağlıklı günler dileriz.

• sıgara bırakma