VEREM SAVAŞ EĞİTİM HAFTASI HASTANEMİZDE KUTLANDI.
19 Eylül 2021

Verem Savaş Eğitimi haftası ile ilgili Hastanemizde stand açıldı.Gögüs Hastalıkları ve Tüberkülöz uzmanımız Uzm.Dr.Engin KORKMAZ ,Personele hizmet içi eğitim verip stand da  vatandaşlarımızı Tüberkülöz ( verem ) konusunda bilgilendirdi.

İnsanların sağlığı için en tehlikeli hastalıklardan biri de Veremdir.

Verem Hastalığına halk arasında ‘’İnce Hastalık’’,tıp dilinde Tüberküloz denir.

Verem mikrobu ( koch Basili ), insan vücuduna  Solunum yoluyla girer.Erken teşhis edilip önlem alınmaz ise ; vücudu kemiri,zayıflatır ve hayati tehlike oluşturur.

Ülkemizde Verem (Tüberküloz) hastalığı konusunda toplumun  bilgilendirmesi amacıyla her yıl Ocak ayının İlk Pazar günü başlayan hafta ‘’ Verem Eğitim ve propaganda Haftası ‘’ olarak kutlanmaktadır.

Bu hafta içinde ( 6-12 Ocak 2019 ) toplum sağlığını tehdit eden bu hastalıkla ilgili çeşitli bilgilendirme ve duyarlılaştırma etkinlikleri yapılmaktadır.

Verem Hastalığı,hasta insanlardan öksürme,hapşırma ile ortama yayılan mikrobun solunum yoluyla alınması sonucu bulaşır.Verem Hastalığı en çok Akciğerleri tutmakta olup;hastalık lenf bezleri,kemikler,böbrekler gibi diğer organlarda da görülebilir.

Bu hastalık halsizlik,öksürük,kilo kaybı,iştahsızlık,gece terlemesi,kan tükürme,balgam,nefes  darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkabilir.

2-3 haftayı geçen öksürükte Verem Hastalığından şüphelenmek gerekir.

Sağlık Bakanlığımızın Toplum Sağlığı Merkezlerinde ve Verem Savaş Birimlerinde Verem hastalığının Tanı ve Tedavisi ücretsiz yapılıp hastaların tedavi sonrası da takibi yapılmaktadır.

Sağlıklı Günler Dileğimizle.........

OF DEVLET HASTANESİ YÖNETİMİ