EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ İSTASYONUMUZ AÇILDI.

Güncelleme Tarihi: 02/12/2018

30 Kasım  2018 Cuma günü Çaykara ‘da Of Devlet Hastanesi  bünyesinde  Evde Sağlık Hizmetleri istasyonu açıldı.

Çaykara Dr.M.İlhan DURGUN  ilçe Hastanesi binasında  kurulan istasyon, Çaykara ve Dernekpazarı’ndaki yatalak, bakıma muhtaç, tıbbı desteğe ihtiyacı olan hastalara hizmet verecektir.

Açılışa; Of Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr.Şaban UYSAL  ve Çaykara Dr.M.İlhan DURGUN  ilçe Hastanesi Başhekim Vekili Dr.Barış ÇAĞLAR ile yöneticiler ve sağlık personeli katıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren Of Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. UYSAL  şöyle dedi;

Evde Sağlık Hizmetlerini Çaykara,Of,Dernekpazarı,Hayrat İlçelerimize 2 mobil istasyon ile yürütüyorduk. Çoğrafi alanın genişliği,dağınıklığı nedeni ile üçüncü bir istasyon açmak zorunlu hale gelmişti.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğümüzün katkıları ile 3. İstasyonumuzu Çaykara’da açmış bulunuyoruz.

Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerimize bu istasyonumuz ile sağlık hizmeti  ulaştırmış olacağız.Şu anda 65 hastamız bu istasyonumuzdan Evde Bakım Hizmeti alacaktır.Yaz döneminde bu sayı 150’ye kadar çıkabilmektedir.

Dr.UYSAL şöyle devam etti;

Evde Sağlık Hizmeti sunulan hastalar; Engelli hastalar,yatağa bağımlı hastalar ( Alzheimer,demans,Felç vb.) son dönem kanser hastaları ve bazı ameliyatlardan sonra kısa süreli  tıbbı desteğe  ihtiyaç duyan  hastalara verilmektedir.

Son olarak; Evde Sağlık Hizmetlerinden  vatandaşlarımızın  444 38 33  nolu telefonu arayarak hasta kaydı yaptırmaları yeterli olmaktadır diyerek sözlerini tamamladı.

Yeni istasyonumuz bölgemize hayırlı olsun…

• IMG-20181130-WA0007.jpg

• IMG-20181130-WA0008.jpg