UZUNGÖL DE HASTANE KONFORUNDA POLİKLİNİGİMİZ

Güncelleme Tarihi: 23/07/2018

‘’Sağlık Turizmi ve Turistin Sağlığı ‘’kapsamın da  T.C Sağlık Bakanlığı ile Trabzon Valiliği’nin desteği ve Trabzon Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’nin girişimiyle 2016 yılında bölgemizin turizm cenneti Uzun Göl’de yaz sezonunda  ( Haziran, Temmuz ,Ağustos ,Eylül ) tam donanımlı poliklinik, bölgeye en yakın Kamu Hastanesi olan ‘’ Of Devlet Hastanesi ‘’ bünyesinde açıldı.

Poliklinik her türlü tıbbi donanım ve tecrübeli sağlık ekibiyle nezih bir ortam da haftanın 7 günü nitelikli sağlık hizmeti sunuluyor. Uzungöl de yaşayan vatandaşlarımızın da bu konuda büyük memnuniyet duymaktadır. Branş uzmanının görmesi ya da değerlendirmesi gereken hastalar; teknolojik imkânlarda kullanılarak danışılıp gerekirse Of Devlet Hastanesi’ne ya da Trabzon’da ki diğer hastanelere nakledilmektedir.

Konu ile ilgili bilgi veren Of Devlet Hastanesi Başhekimimiz  Op.Dr.Şaban UYSAL;

Hastanemiz bünyesinde açtığımız Uzungöl Semt Polikliniğinin hem bölge halkımıza hem de Uzungöl’e gelen yerli ve yabancı turistlere önemli bir sağlık hizmeti sunduğunu söyledi. Dr.UYSAL şöyle devam etti; sağlık ekibinde doktor ,hemşire ,teknik personel, tıbbı sekreter ve İngilizce ile Arapçayı çok iyi bilen bir tercüman bulunmaktadır. Tercümanımızın aynı zamanda 7 gün 24 saat ulaşılabilir olup Trabzon da ki diğer Kamu Hastanelerine başvuran yabancı turistlerin sağlık hizmetinden faydalanabilmeleri için telefon ile danışmanlık hizmeti vermektedir.

Bu yılda İl Sağlık Müdürlüğü’müzün katkılarıyla 3. Yılımızda hizmetimize devam etmekteyiz. Geçtiğimiz 2 yılda ortalama 2000 civarında yerli vatandaşımıza 950 civarında yabancı turistlere ( özellikle Arap ) sağlık hizmeti vermiş olduk. Uzungöl de sağlık hizmeti sunumunda  ayrıca Aile Sağlığı Hekimi ve Acil durumlar için tam donanımlı 112 istasyonu bulunmaktadır.

Of’tan 45 km. mesafede Uzungöl de bu hizmeti yürütmek zor olsa da ülkemizin ‘’ Turistin Sağlığı ‘’ projesine katkı da bulunmanın haklı gururunu yaşıyoruz, diyerek sözlerini tamamladı.

IMG-20180723-WA0001.jpg